Αναγνώριζαν εξώγαμα Ελληνίδων από αλλοδαπούς ντρίτων χωρών έναντι αμοιβής

Πιάστηκαν 2 άνδρες και 2 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί – αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους

Τουλάχιστον 26 οι αναγνωρίσεις από το 2014

Οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου ενέχονται σε πολυάριθμες παράνομες αναγνωρίσεις εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων από αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, εξάρθρωσαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς, συλλαμβάνοντας 4 Έλληνες μέλη του κυκλώματος (δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 21 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 58 και 34 ετών)..

Επίσηες, συνελήφθησαν μια 19χρονη Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 35 ετών, που εμπλέκονται σε διαδικασία παράτυπης αναγνώρισης του παιδιού της 19χρονης από τον 36χρονο, ενώ ο 35χρονος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με την έρευνα,  τα 4 μέλη του κυκλώματος καθώς και ένας ακόμη 30χρονος Έλληνας συνεργός τους, τουλάχιστον από το 2014, είχαν  φτιάξει σπείρα, με σκοπό τις παράνομες αναγνωρίσεις εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων μητέρων, από αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, προκειμένου αυτοί να εφοδιάζονται με νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα σαν γονείς ανήλικων..

Αρχηγοί του κυκλώματος ήσαν η 58χρονη και ο 43χρονος, οι οποίοπι πλησίαζαν Ελληνίδες γυναίκες και συγγενικά τους πρόσωπα, ακόμη και πριν γεννήσουν και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψέμματα ότι απέκτησαν παιδιά με αλλοδαπούς, οι οποίοι εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των παιδιών τους.

Για να γίνουν οι αναγνωρίσεις,  μέλη του κυκλώματος πήγαιναν αρχικά με την Ελληνίδα μητέρα και τον αλλοδαπό, φερόμενο ως πατέρα, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου συντάσσονταν σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις και στην συνέχεια δήλωναν την αναγνώριση σε  δημοτικό ληξιαρχείο.

Οι αλλοδαποί – φερόμενοι ως πατέρες, πλήρωναν για την διαδικασία 2.000 ευρώ, από τα οποία τα 500 πήγαιναν στα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα χρήματα κατέληγαν στην μητέρα του ανήλικου τέκνου.

Μάλιστα στην κατοχή των δύο αλλοδαπών που συνελήφθησαν βρέθηκαν 2.340 ευρώ, από τα οποία τα 2.000 προορίζονταν ως αμοιβή των μελών του κυκλώματος και της 19χρονης μητέρας που πιάστηκε για την παράνομη αναγνώριση του ανήλικου παιδιού της.

Να σημειωθεί, ότι από το 2014, τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν και διέπραξαν τουλάχιστον 26 παράνοπμες  αναγνωρίσεις τέκνων, ενώ για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη 46 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 Ελληνίδες μητέρες ανήλικων τέκνων, 25 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων που εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των τέκνων αυτών, καθώς και μία δικηγόρος.

Follow us: