Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.05.2018, η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης, “ο Θάνατος του εμποράκου” , του Άρθουρ Μίλερ, σε διασκευή Πέτρου Χουτζούμη και σκηνοθεσία Βίκυς Κουκουτσίδη, στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Λιβαδειά, από τη “Βοιωτική Σκηνή”. – Ιδρυτής Πέτρος Χουτζούμης.

Σήμερα 01.06.2018 η δεύτερη και  τελευταία παράσταση στις 20:30.

Υπόθεση:

Ο Γουίλλυ Λόμαν, ο εμποράκος, μένει χωρίς δουλειά στα γεράματά του και και θεωρεί ότι για τους άλλους θα είναι ένας αποτυχημένος. Σε πλήρες αδιέξοδο,  αναπολεί τη ζωή του και εκτίθεται στην οικογένειά του. Μέσα από τις στιγμές της ζωής του η καπιταλιστική κοινωνία και το λεγόμενο Αμερικάνικο όνειρο γίνονται φύλλο και φτερό από την πένα του Μίλερ. Η οικογένεια Λόμαν -και ολόκληρη η μικροαστική τάξη- συνθλίβεται από τον καπιταλισμό και οι ακροατές συχνά ενοχλούνται και νιώθουν άβολα συνειδητοποιώντας πόσο κοντά είναι στους πρωταγωνιστές και πόσο δύσκολη είναι η επιβίωση στην κοινωνία της αγοράς.
ο “Θάνατος του Εμποράκου”, απόηχος της προσωπικής εμπειρίας του Μίλερ από την οικονομική καταστροφή του πατέρα του, στηρίζεται στον εμβληματικό χαρακτήρα του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος δεν έχει την επιτυχία που περιμένει από αυτόν ο κοινωνικός του περίγυρος, καθώς απολύεται κι αρχίζει να στοιχειώνεται από αναμνήσεις του παρελθόντος. (πηγή: radiotheatre.gr)

Διανομή :

Παναγιώτης Γιώτας, Μαρία Μαρίνη, Δημήτρης Τσιόφιλος, Ευάγγελος Βαλαχάς, Μαρία Αρέστη.

Εφέ: Μπάμπης Χουτζούμης

Σκηνικά: Αγγέλα Καρατράντου – Καραμάνη

Ενδυματολογία: Ελένη Κεφαλά

Μουσική: Ελένη Κοντού

Μεταποίηση Κουστουμιών: Χριστίνα Μωραΐτη

   

 

Follow us: