Για την Αγροδιατροφή…

Σε Λιβαδειά, Χαλκίδα,  Άμφισσα, Λαμία και Καρπενήσι..

Στην διοργάνωση νέων δράσεων για την εκπαίδευση και την εξειδίκευση των παραγωγών και των επαγγελματιών της Αγροδιατροφής, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Απευθύνουν μάλιστα, πρόσκληση συμμετοχής σε πέντε ημερίδες υπό τον τίτλο «Ημέρες Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή της Στερεάς Ελλάδας», με βασικό στόχο την σύνδεση του παραγωγικού δυναμικού με την επιστημονική κοινότητα για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η παραγωγή και το εμπόριο στη χώρα μας, χρησιμοποιούνται συνήθως ως αφηρημένες έννοιες της οικονομίας, αλλά για εμάς είναι κάτι διαφορετικό. Έχουμε αποκτήσει μία υγιή εμμονή με την εξέλιξη, την αναβάθμιση και την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα γιατί πιστεύουμε ότι είναι το βασικό μας εργαλείο για να ξεφύγουμε από την κρίση και να κατακτήσουμε μία κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά.  Μόνοι μας ανοίγουμε μονοπάτια ανάπτυξης και πορευόμαστε σε αυτά με μελέτη και σχέδιο» επισήμανε,  για την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι αυτές οι ημερίδες προστίθενται στην δέσμη πρωτοβουλιών της Περιφέρειας που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και σχεδιάζονται για το μέλλον.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται στην Λιβαδειά, την Χαλκίδα, την Άμφισσα, την Λαμία και το Καρπενήσι από 14 Απριλίου έως 12 Μάϊου και θα εμβαθύνουν σε προϊόντα όπως κρασί, κηπευτικά, βαμβάκι, κρέας, ιχθυοκαλλιέργεια, σύκα, αρωματικά φυτά, ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά, κελυφωτό φιστίκι και ξηροί καρποί, όσπρια, γαλακτοκομικά και μέλι.

Follow us: