Σε Βοιωτία, Εύβοια και Ερυθρές..

Πάνω από 500.000 ευρώ η ζημιά..

Δυο μέλη Πακιστανικής σπείρας συνέλαβαν οι Αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ Βοιωτίας στον Ελεώνα, που ενέχονται σε σωρεία κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και των Ερυθρών…

Πρόκειται για έναν 27χρονο κι έναν 25χρονο, καθώς κι έναν ακόμη 32χρονο  ομοεθνή τους, που ταυτοποιήθηκε..

Οι συλλήψεις έγιναν μετά  από ειδικό σχεδιασμό κι επιχειρησιακές δράσεις, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Βοιωτίας.

Οι 2 Πακιστανοί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κινούνται στον παράδρομο της ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Ριτσώνας και μόλις αντιλήφθηκαν τους Αστυνομικούς,  ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως το όχημά τους ακινητοποιήθηκε, μετά από καταδίωξη, στον Ελεώνα, όπου και συνελήφθησαν..

Από την έρευνα των Αστυνομιών της Ασφάλειας Θήβας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της Πακιστανικής σπείρας, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έκλεβαν μετασχηματιστές και πιο συγκεκριμένα,  οι 3 μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται σε 146 κλοπές μετασχηματιστών, στις περιοχές της Τανάγρας, Άρματος, Ακραιφνίου, Ασωπίας, Βαγίων, Ελαιώνα, Ελλοπίας, Θεσπιών, Θήβας, Καλλιθέας, Καπαρελλίου, Κάστρου, Κόκκινου, Λουτουφίου, Μαυρομματίου, Μουρικίου, Νεοχωρακίου, Πλατανακίου και Υπάτου, Ριτσώνας καθώς και στις Ερυθρές.

Οι Πακιστανοί πήγαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα από περιοχή της Αττικής που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, σε αγροτικές περιοχές κυρίως της Βοιωτίας, αλλά και της Εύβοιας, όπου με εξειδικευμένη μεθοδολογία δράσης και ειδικό εξοπλισμό, έκοβαν μετασχηματιστές  της ΔΕΗ Θήβας και και Χαλκίδας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τα χάλκινα πηνία, τα οποία πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης περιοχών της Αττικής.

Η  συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ οι Αστυνομικοί κατάσχεσαν και το ΙΧΕ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, όπως μεταλλικός λοστός και μεγάλος μεταλλικός κόφτης, μεταλλικά δίμετρα κοντάρια, εκ των οποίων το ένα είχε στην άκρη του προσαρμοσμένη μεταλλική βίδα, ξύλινο κοντάρι με μόνωση, παλάγκο με μέγιστο βάρος ανέλκυσης 2 τόνων,

φορητός τροχός κοπής μετάλλων, 2 ζευγάρια γάντια με υπολείμματα λαδιού, 2 ιμάντες, καθώς και κατσαβίδι, «κάβουρας», μικρός κόφτης και μονωτικές ταινίες.

Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Θήβας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της εγκληματικής σπείρας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Follow us: