Αντί μετρητών , θα μας δίνουν μέτρα χρέους αν εκπληρώνουμε τους στόχους..

Τον Αύγουστο βγαίνουμε, λένε, από την περίοδο των μνημονίων και μπαίνουμε στην περίοδο εποπτείας, ενός νέου μνημονίου δηλαδή, που ήδη υφαίνεται στις Βρυξέλλες και το κοστούμι που θα μας φορέσουν, θα το φορέσουμε μέχρι το 2022. 

Υποτίθεται ότι «δεν θα μας ζητήσουν νέα μέτρα ούτε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί» όπως είπαν Ρέγκλινγκ και Κοστέλο στο 3o οικονομικό forum των Δελφών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαράσσουμε ελεύθερα την οικονομικό πολιτική, καθώς οι βασικοί δημοσιονομικοί στόχοι για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει να επιτυγχάνονται και αν αυτό δεν συμβαίνει, σίγουρα θα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα…

Αυτό είναι το ένας μέρος του μηνύματος, γιατί το άλλο αφορά τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί θα πρέπει να υλοποιηθούν, που σημαίνει ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 θα κοπούν οι συντάξεις και από 1ης Ιανουαρίου 2020 θα ψαλιδιστεί και το αφορολόγητο.

Έτσι, ότι και να λέει η κυβέρνηση περί καθαρής εξόδου από τον Αύγουστο οι δανειστές άλλα πρεσβεύουν, καθώς τα μηνύματα από τους Δελφούς ήταν σαφέστατα..

Τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν, αν χρειαστεί , αλλά σταδιακά και η εφαρμογή τους θα είναι συνδεδεμένη με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, είπε ο Ρέγκλινγκ..

Τα μέτρα για το χρέος θα είναι συνδεδεμένα με την πορεία του ΑΕΠ «κάτι δίκαιο για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει υπερβολική ρύθμιση»ξαναείπε ο Ρέγκλινγκ..

Η Ελλάδα θα δεσμευτεί εγγράφως ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου αλλά δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο και η λίστα θα περιλαμβάνει από το κτηματολόγιο και τους πλειστηριασμούς μέχρι την μείωση των κόκκινων δανείων, τον εκσυγχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές ή ακόμη και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και άντε να δούμε που θα πάνε όλες οι προσλήψεις που έγιναν και γίνονται..

Η βασικότερη δέσμευση έχει να κάνει με την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, δηλαδή, το 3,5% θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι το 2022 και μετά θα γίνει 3% το 2023…

Στο κείμενο της συμφωνίας, εκτός από την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων, θα υπάρχει και πολιτική δέσμευση πολιτική των δανειστών ότι θα βοηθούν την Ελλάδα να εκπληρώνει τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις και σε μακροπρόθεσμη βάση!

Follow us: