Ημερίδα με θέμα «Ατμιστές-Καπνιστές» πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στους εφήβους..

Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης και το θέμα ανέπτυξε ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κ. Χάρης Κατσαρδής, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν πολλά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία τους και τα νεώτερα δεδομένα για την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο κ. Κατσαρδής κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα επιστημονικό θέμα,  μιλώντας όμως την γλώσσα των παιδιών, γεγονός που κινητοποίησε το ενδιαφέρον τους και συνέβαλε στην επίλυση πλήθους αποριών.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές χαρακτήρισαν την εκδήλωση επιτυχημένη, συγχαίροντας το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και ιδιαίτερα την πρόεδρό του Φιλιώ Πρωτόπαπα για την πρωτοβουλία τους, ευχόμενοι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια με θέματα που αφορούν όλους και ιδιαίτερα τα παιδιά μας.

Follow us: