Στις 14-02-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  30 περίπου επιχειρηματιών,στο Πολύδροσο του Παρνασσού, με αντικείμενο συζήτησης την συνεργασία Επιχειρήσεων περιοχής Παρνασσού και Οίτης   για ανάληψη  κοινών δράσεων, ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, την προβολή της στο «εξωτερικό της περιβάλλον»,  ως κοινές δράσεις από τους τοπικούς επιχειρηματίες για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση και αναμένεται να οδηγήσει
σε μια μονιμότερη συνεργασία, και στην «συγκρότηση» Ομίλου Επιχειρηματικότητας και ενός μόνιμου Forum Επιχειρηματιών στην περιοχή.

Αφορμή αποτέλεσε το Πρόγραμμα CLLD-LEADER που υλοποιεί η Αναπτυξιακή ΟΑΣΕ στην περιοχή Παρνασσού
και Οίτης ύψους 5.360.000€, και το οποίο δίνει προτεραιότητα στις συνεργασίες Επιχειρηματικού Δυναμικού υποκινώντας το, να αναλάβει δράση συμβολής  στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής.
Κοινός τόπος των επιχειρηματιών στην σύσκεψη, ήταν η συναντήληψη  για την περιοχή, ότι είναι αναγνωρίσιμη ως περιοχή Τουριστικού  και Οικοτουριστικού προορισμού  με τα δυνατά της σημεία την ύπαρξη «χώρων» και «τόπων» εθνικής και υπερεθνικής  σημασίας Εθνικοί Δρυμοί Χιονοδρομικό Κέντρο, Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, κ.α.).

Στην συνάντηση της οποίας την ευθύνη  είχαν ο Επιχειρηματίας-Οινοποιός Νίκος Αργυρίου, ο Δ/ντης του ΟΑΣΕ, Β. Τσιτσιρίγκος και ο συνεργάτης του ΟΑΣΕ Δημ. Χατηαντώνης, υπήρξε σαφής δέσμευση όλων για συνέχιση της πρωτοβουλίας προς όφελος συνολικά της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.

Follow us: