Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από το Σάββατο 17 Μαρτίου ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώσεις άνεμοι στα πελάγη, όπου το Σάββατο στο Ιόνιο είναι πιθανόν τοπικά να φθάσουν τα 9 μποφόρ. Την Κυριακή μέχρι το απόγευμα, στο Αιγαίο -κυρίως στο ανατολικό- θα έχουν την ίδια ένταση.

Επίσης, το Σάββατο σε όλη τη χώρα θα υπάρξει μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης κατά διαστήματα από την Αφρική, ενώ την Κυριακή το φαινόμενο θα διατηρηθεί κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Από τη νύχτα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τα βορειοδυτικά, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου και ξανά τη νύχτα το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο και κατά διαστήματα την Ήπειρο.

Επίσης, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία -κυρίως στην Ανατολική- τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα είναι πιθανόν να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εκτός από την Κρήτη.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 20 Μαρτίου και βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Follow us: