Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν χθες, Τρίτη 06 Ιουνίου 2023, στην ισόγεια αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Φωκίδας.
Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση, ο Βουλευτής ΝΔ Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Φάκος και εκπρόσωποι δήμων, αρχών και φορέων της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, της Εκκλησίας και των σωμάτων ασφαλείας.

Αρχικώς, τονίστηκε ότι χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν κρίσιμα έργα και δράσεις, από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, όπως ο εξοπλισμός και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας, η αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Άμφισσας και η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Άμφισσας, ενώ επιδοτήθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ακολούθως, αναλύθηκε η μεθοδολογία αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και τονίστηκε η δυνατότητα υποστήριξης φορέων, που δεν έχουν τη διοικητική και τεχνική επάρκεια, ώστε να εκπονήσουν τις αναγκαίες μελέτες για να εντάξουν έργα. Παρουσιάστηκε επίσης ο προγραμματισμός των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 426 εκατ. ευρώ.

Αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αναφέρθηκαν στα έργα και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Π.Ε. Φωκίδας. Στις βασικές προτεραιότητες παραμένει η υλοποίηση της ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής “Οιδίπους” και προστίθεται πλέον η υλοποίηση της ΟΧΕ Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών με στόχο την ανάπτυξη της ορεινής Φωκίδας.
Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε στην πόλη της Άμφισσας, τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή πλήθους αιρετών και εκπροσώπων φορέων της Π.Ε. Φωκίδας στη συνάντηση και προσωπικά τους ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τους συγχαίρω για το ενδιαφέρον που έδειξαν και δείχνουν για την ανάπτυξη αυτού του ιστορικού τόπου. Οφείλουμε να δουλέψουμε συνεργατικά και εντατικά για να πιάσει τόπο το νέο ΕΣΠΑ και να διαχυθεί το όφελος σε κάθε γωνιά της Φωκίδας».

 

Follow us: