Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πλήρη αποδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, και με το σαθρό πρόσχημα του δήθεν «εξορθολογισμού» και της «βιωσιμότητας»!

Ωστόσο, ακόμη και με βάση κριτήρια που η ίδια η κα Κεραμέως έθεσε, όπως είναι οι ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες προτάσεις των ίδιων των Πανεπιστημίων, η σκοπιμότητα των «λουκέτων» στα Περιφερειακά Τμήματα καταρρέει πανηγυρικά!        

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η απόφαση της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί «κόλαφο» σε κάθε σχέδιο διάλυσης των Περιφερειακών Τμημάτων του. Συγκεκριμένα, για το σύνολο των 9 Τμημάτων του, 6 εκ των οποίων έχουν έδρα στην Αθήνα και 3 στη Στερεά Ελλάδα (σε Θήβα, Άμφισσα, και Καρπενήσι), θεωρεί ότι η συνέχιση της λειτουργίας τους αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη, ενώ ζητά επιπλέον και την άμεση ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. 

Ωστόσο, οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι τεράστιες και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για το «Κέντρο Καινοτομίας και Αειφόρων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών», στο παλιό εκκοκκιστήριο στην Αλίαρτο. Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαλτώσει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας…  

Ζητούμε από την κα Κεραμέως να αποδεχτεί την απόφαση Γεωπονικού Πανεπιστημίου και καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία και όλους τους θεσμικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, να περιφρουρήσουμε από κοινού τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Περιφέρειάς μας! 

Γιώτα Πούλου 

Follow us: