Έργο προϋπολογισμού 1.435.205 €

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής για την υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 1.435.205 €.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδότησε και θα δημοπρατήσει το έργο.

Σκοπός του έργου είναι ο περιορισμός των προβλημάτων του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου και η εξασφάλιση της διαρκούς χρήσης του από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. 

Οι προβλεπόμενες εργασίες συνοπτικά αφορούν:

  • Αποξήλωση υφιστάμενου φέροντος οργανισμού και επικάλυψης.
  • Κατασκευή αντικαθιστούμενων και πρόσθετων θεμελίων.
  • Τοποθέτηση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό.
  • Κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου.
  • Ριζική ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων λόγω των απαιτήσεων που ετέθησαν από τη Γ.Γ.Α. με πλήρη αντικατάσταση κουφωμάτων και δημιουργία νέων χώρων και WC.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.435.205 € για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας, ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές που καθόρισε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

»Εκτός από τη χρηματοδότηση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει και τη δημοπράτηση και την επίβλεψη των εργασιών, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο συντομότερο χρόνο. 

»Συνυπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Δελφών και αδημονούμε να παραδώσουμε ένα σύγχρονο και απολύτως ασφαλές κλειστό γήπεδο σε μια πόλη με μεγάλη αγάπη για τον Αθλητισμό και με πολλές επιτυχίες».

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προχωρούμε μαζί στην υλοποίηση ενός έργου εμβληματικού για την ευρύτερη περιοχή. Ενός έργου, το οποίο αποζητούσε χρόνια η τοπική κοινωνία.

»Η ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας είμαι βέβαιος ότι θα δώσει νέα ώθηση στην “μπασκετομάνα” Ιτέα και σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Μετράμε αντίστροφα πλέον για τη στιγμή εκείνη που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδώσουμε το κλειστό γήπεδο στα παιδιά του τόπου μας».

Follow us: