Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 42 και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων covid-19 στον Δήμο Λεβαδέων, ακολουθώντας την πανελλαδική τάση αύξησης, συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο, παρότι πανελλαδικά ο αριθμός των νοσηλειών έχει αυξηθεί σημαντικά, η εικόνα του Δήμου Λεβαδέων με βάση την εβδομαδιαία επιδημιολογική αναφορά του ΕΟΔΥ αποτυπώνει μηδενικά νούμερα σε επίπεδο νοσηλείας. Θετική ένδειξη, που δε πρέπει όμως να μας εφησυχάσει.

Κομβικό σημείο η συνέχιση και ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Συνεχίζουμε να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας και να εμβολιαζόμαστε, ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τον αριθμό κρουσμάτων σε επίπεδα χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο και το κυριότερο να μην έχουμε βαριά νοσούντες.»

Στο πλαίσιο της συνεχούς επαγρύπνησης και της συνδρομής στον έλεγχο της τοπικής επιδημιολογικής εικόνας, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσουν γρήγορους ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) την Τρίτη 27, την Πέμπτη 29 και το Σαββατο 31 Ιουλίου 2021 από τις 09:00 – 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς (Καραγιαννοπούλου 1).

 

Follow us: