Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς

Ταυτοποιήθηκε 10μελης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων 

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ένοπλες ληστείες και ένας (1) εμπρησμός οχήματος, τις οποίες διέπραξε 10μελής εγκληματική ομάδα, σε περιοχές της Βοιωτίας. 

Όπως προέκυψε από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, κατά την εξέλιξη της ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη: 

 

  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-06-2018, σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, όπου τουλάχιστον (4) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής και αφού δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης κενό περιεχομένου. Το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε αργότερα επιμελώς κρυμμένο και κατεστραμμένο από πυρκαγιά.  

 

  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-07-2018, σε περιοχή της Αλίαρτου, όπου τουλάχιστον (6) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ακολούθως με την απειλή πιστολιών, δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν δύο κινητά του τηλέφωνα και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το όχημα του φύλακα. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπής και εμπρησμού οχήματος κατά συναυτουργία, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Follow us: