Με αφορμή τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, στο άμεσο μέλλον, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει διεκδίκηση αντίστοιχης μονάδας και στη Θήβα.

   Όλοι γνωρίζουμε τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας που αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέρα παρά μέρα σε Λιβαδειά, Χαλκίδα ή Αθήνα προκειμένου να υποστούν την βάσανο της αιμοκάθαρσης.

    Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης ενέκρινε τη δημιουργία αυτής της μονάδας στην κωμόπολη της Ιστιαίας και προώθησε το σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών που θα προκηρύξει τις θέσεις νεφρολόγων και νοσηλευτών.

   Να φανταστούμε ότι θα αντιμετωπιστεί θετικά ένα παρόμοιο αίτημα από τον Δήμο Θηβαίων , τους βουλευτές Βοιωτίας, τον Σύλλογο Νεφροπαθών Βοιωτίας κ.λ.π.

   Με τη χρήση – και την κατάχρηση θα πρόσθετα εγώ- φαρμάκων οι πολίτες που χρειάζονται αιμοκάθαρση αυξάνονται χρονιά με τη χρονιά και η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας θα εξυπηρετούσε και την πολιτεία μεσοπρόθεσμα.

    Στους νεφροπαθείς της πρώην Επαρχίας Θήβας θα δοθεί μία καλύτερη ποιότητα ζωής, με μικρότερη ταλαιπωρία και χαμηλότερο κόστος για το δημόσιο αφού πέρα από το κόστος μετακίνησης θα μειωθεί και το κόστος προς τις ιδιωτικές κλινικές.  

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Follow us: