Παραδίδεται σε λειτουργία το μεγάλο έργο παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, το οποίο ολοκληρώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στον εργοταξιακό χώρο βρέθηκαν χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 7.000.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με αντικείμενο την κατασκευή της παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων. Στόχος του έργου είναι να διευκολυνθεί η κίνηση επιβατικών και βαρέων οχημάτων από και προς την Ιστιαία και τη Λιχάδα, αλλά και να αποφορτιστεί η κυκλοφορία στη Λουτρόπολη.

Η παρακαμπτήρια οδός είναι ήδη λειτουργική και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής των δυο κυκλικών κόμβων. Σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εργασίες οδοποιίας και οδοστρωσίας, το στέγαστρο ασφαλείας (cover) από σκυρόδεμα, ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή των κυκλικών κόμβων και του στεγάστρου. Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των κατολισθήσεων, το οποίο εντοπίζεται στην είσοδο των Λουτρών Αιδηψού από την πλευρά των Ηλίων, αλλά και της απορροής των ομβρίων υδάτων.

Εκκρεμεί μικρό τμήμα ασφαλτόστρωσης στην αρχή του δρόμου, η σήμανση και η οριστική σύνδεση με την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό Ροβιές – Λ. Αιδηψού.

Αιρετοί και υπηρεσιακοί, επέβλεψαν επίσης τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού, την ανάδειξη του Ταύρου των Ωρεών, την κατασκευή της παράκαμψης Βουτά και το έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου της επαρχιακής οδού στο τμήμα Ροβιές – Βουτά – Ιστιαία.

Μετά την επιθεώρηση των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού ήταν το πρώτο κομβικής σημασίας έργο της προηγούμενης θητείας μας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Συμβασιοποιήθηκε από τον Κώστα Μπακογιάννη και εμείς το δουλέψαμε για χρόνια, το “πονέσαμε” και παλέψαμε για να ξεπεράσουμε τεχνικά προβλήματα και άλλα εμπόδια, προκειμένου να ικανοποιήσουμε μια μακροχρόνια κυκλοφοριακή και κοινωνική ανάγκη των κατοίκων της Β. Εύβοιας.»

Είμαστε σήμερα εδώ, μαζί με συνεργάτες και φίλους, για να ανακοινώσουμε με χαρά την ολοκλήρωση των εργασιών. Η παράκαμψη είναι ήδη λειτουργική και τις επόμενες μέρες θα μπουν τα… τελευταία λιθαράκια σε ένα οδικό έργο, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα το επίπεδο οδικής ασφάλειας, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς δήλωσε:

«Σήμερα, είναι ημέρα χαράς. Ένα πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει τα Λουτρά Αιδηψού για 15 – 20 χρόνια, φθάνει στην ολοκλήρωσή του. Το έργο ολοκληρώνεται και η πόλη απελευθερώνεται! Μπορούμε πλέον να αποδώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου στους πεζούς, στους επισκέπτες μας, να προχωρήσουμε σε αναπλάσεις, ποδηλατοδρόμους και άλλες ήπιες χρήσεις.»

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο “αναστήθηκε” στην προηγούμενη θητεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συνεχίζεται με το ίδιο πάθος από τη σημερινή Περιφερειακή αρχή. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να ευχηθούμε: «Συγχαρητήρια και καλή δύναμη» σε όσους πάλεψαν και όσους παλεύουν για αυτό και σε όλους τους αυτοδιοικητικούς να γεύονται τέτοιες χαρές στη διάρκεια της θητείας ή των θητειών τους, δηλαδή τη χαρά της ολοκλήρωσης και της παράδοσης ενός μεγάλου έργου».

πηγή eviathema.gr

Follow us: