Το ΕΚΛ καταγγέλλει πως ο θάνατος των τριών εργατών και ο τραυματισμός ενός ακόμα στην Εύβοια, δεν είναι ατύχημα, είναι «έγκλημα»!

     Τρεις εναερίτες, ένας 43χρονος, ένας 45χρονος και ένας 55χρονος, κάηκαν ζωντανοί την ώρα της εργασίας τους. 

Την Πέμπτη 1 Απρίλη στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας, στο Δήμο Ερέτριας, τρεις εργαζόμενοι-μέλη συνεργείου εργολάβου που έκανε έργα της ΔΕΗ χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια και βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Ο ένας λαμπάδιασε πάνω στα σύρματα. Οι άλλοι δύο κεραυνοβολήθηκαν ακαριαία. Ένας ακόμα 32χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας σοβαρά τραυματισμένος, ευτυχώς όμως διέφυγε τον κίνδυνο. Φρέσκο αίμα στο βωμό του κέρδους.

      Οι εργαζόμενοι που ανήκαν στην εργολαβία του ΑΚΤΩΡ, εκτελούσαν εργασίες μεταφοράς του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, σε υπόγειες γραμμές. Και εκεί που εργάζονταν, είχε επανέλθει η ηλεκτρική τάση, παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Γιατί ήρθε το ρεύμα, πριν να τελειώσουν τις εργασίες;

Ποια ήταν τα μέτρα ασφάλειας;

     Το φρικιαστικό γεγονός, σε συνδυασμό με τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα, αποκαλύπτει τις τρύπες στα μέτρα ασφαλείας που δημιουργούνται στις εργασίες, όταν υπάρχει «βία» (βιασύνη), για την γρήγορη εκτέλεσή τους. Το να παίρνεις μέτρα ασφαλείας για να εκτελέσεις την οποιαδήποτε εργασία, έχει κόστος, είναι καθυστέρηση, αλλά σώζει ζωές! 

Για τους εργάτες που εργάζονται είναι απαραίτητα γιατί η έλλειψή τους μπορεί να κοστίσει την ίδια τους την ζωή! Για τους εργοδότες είναι παράπλευρο κόστος, που αν αποφύγουν θα κερδίσουν!

Είναι εγκληματικό λοιπόν οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε εγκαταστάσεις  που δίπλα τους περνούν 20.000 volt.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του εργατικού δυστυχήματος και την ανάληψη από τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΚΤΩΡ, όλων των υποχρεώσεων ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες των άδικα χαμένων συναδέλφων.

Follow us: