Έργο προϋπολογισμού 1.000.000 €

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Ορχομενού κ. Παρασκευή Καράλη και ο Δήμαρχος Aλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΩΠΑΪΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ».

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της Προγραμματικής:

  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου. Το συνολικό εκτιμώμενο μήκος οδών, στις οποίες θα γίνουν χωματουργικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας, είναι 22χλμ., όπως προσδιορίζεται στην Τεχνική Έκθεση του έργου, η οποία συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Βοιωτίας.

Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου, ανέρχεται στο 1.000.000 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

  • Οι Δήμοι Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων, εκχωρούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το δικαίωμα να επέμβει και να εκτελέσει εργασίες οδοποιίας. Επίσης, αναλαμβάνουν οποιαδήποτε αδειοδότηση απαιτείται για την εκτέλεση του έργου και τη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών που δεν συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες και η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεται σε είκοσι οκτώ (28) μήνες.

«Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ και συνυπογράψαμε Προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων. Είμαστε έτοιμοι πλέον να αποκαταστήσουμε όσους αγροτικούς δρόμους έχουν καταστραφεί από πλημμυρικά φαινόμενα.

»Είναι ακόμη μια παρέμβαση, από το σύνολο των έργων και των δράσεων προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, με τα οποία φιλοδοξούμε να αποκαταστήσουμε και να αξιοποιήσουμε πλήρως το Κωπαϊδικό Πεδίο, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για την αγροτική μας οικονομία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Follow us: