Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους και του 32χρονου Ιρακινού πιλότου τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα.

Χθες οι καιρικές συνθήκες -έντονη βροχόπτωση και χαμηλή νέφωση- ανάγκασαν τις επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τις έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το πρωί γίνονταν προσπάθειες να συμμετάσχουν στην επιχείρηση και εναέρια μέσα, ωστόσο τελικά παράμειναν στο έδαφος λόγω του καιρού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος τόνισε ότι οι ομάδες έρευνας «χτένισαν» από τις 7 το πρωί από τη πλευρά του Μιτσικελίου και από την μπροστινή πλευρά του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και προς την περιοχή των Ιωαννίνων.

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου
Σήμερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 48 Πυροσβέστες και 21 οχήματα ως κάτωθι:

32 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,
14 Πυροσβέστες με 6 οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και
δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.
Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:
ένα E/Π Super Puma, δύο E/Π Augusta Bell, ένα Α/ΦΟΣ C-130 και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας
δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.
ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ
το ΕΚΑΒ και
Εθελοντές

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εθελοντών που συμμετάσχουν στις έρευνες είναι και 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη και απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε την περασμένη Κυριακή (31/1) από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μιλίων ΒΑ από τα Ιωάννινα και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: