Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον επιχειρηματικό κόσμο και στον κλάδο της εστίασης, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, Τάσο Σαμιώτη, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Θήβας(ΟΕΒΕ Θήβας), Παναγιώτη Χαρατσή. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Καμούτσης και Ανδρέας Χατζησταμάτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες εστίασης της Θήβας, πολλοί εκ  των οποίων ασφυκτιούν εξαιτίας του συνεχιζόμενου lockdown και κινδυνεύουν με οριστικό «λουκέτο».

Ο Δήμος Θηβαίων, στηρίζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο, έχει ήδη λάβει αποφάσεις για τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020, καθώς και για μειώσεις στα μισθώματα καταστημάτων και των σχολικών κυλικείων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ΚΥΑ. 

Ταυτόχρονα, επεξεργάζεται τη δυνατότητα λήψης απόφασης για τη μείωση ή την απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι σε ισχύ διευκολύνσεις στις πληρωμές μέσω ρύθμισης οφειλών.

Follow us: