Ακόμη δεν ξεκίνησαν οι κακοκαιρίες και οι διακοπές ρεύματος λόγω βλαβών του απαρχαιωμένου δικτύου είναι στην ημερήσια διάταξη.

   Τα χωριά του Δήμου Θηβαίων έχουν συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα- εν μέσω ψύχους- να παγώνουν. Ως παράπλευρη απώλεια αυτού του γεγονότος είναι οι διακοπές του νερού, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

   Στην περσινή κακοκαιρία  ζήσαμε τραγικές στιγμές. Το ίδιο έργο φαίνεται ότι θα επαναληφθεί και φέτος μιας και η πολιτεία δε φαίνεται διατεθειμένη να επενδύσει σε υποδομές ( στύλοι και καλωδιώσεις). Αντίθετα, στέλνει τους φουσκωμένους λογαριασμούς σε πολίτες που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους λόγω της οικονομικής αλλά και της υγειονομικής κρίσης.

   Τι ειρωνεία!!! Τα χωριά που ζουν κάτω από τη σκιά  των ανεμογεννητριών και είναι σπαρμένα με φωτοβολταϊκά παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας να  έχουν τόσο συχνά διακοπές ρεύματος …

   Η πίεση που οφείλουμε  να ασκήσουμε όλοι οι αιρετοί όλων των βαθμίδων μαζί με τους πολίτες προς κάθε αρμόδια αρχή  πρέπει να είναι άμεση. Ως πρώτη κίνηση θα μπορούσε να είναι μία συνάντηση όπου θα αναφέρονταν τα προβλήματα και οι επιπτώσεις τους στην τοπική κοινωνία. Ως δεύτερη,  η  κατάθεση μιας εξώδικης διαμαρτυρίας προς τον ΔΕΔΔΗΕ με κοινοποίησή της σε ΑΔΜΗΕ, Υπουργό Περιβάλλοντος και Συνήγορο του Πολίτη. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η νομική συνδρομή όταν δεν προωθηθούν λύσεις και έργα.

        Πρέπει να υπάρξει – πέρα από συντηρήσεις και αντικαταστάσεις υποδομών του υπάρχοντος δικτύου-  η  λειτουργία εναλλακτικής ή εφεδρικής γραμμής.  Όμως, δε γίνεται μία βλάβη στη γραμμή Θήβας-Θίσβης να βυθίζει στο σκοτάδι και τη δίψα όλα τα χωριά από το Αμπελοχώρι  μέχρι και τους οικισμούς του Κορινθιακού.

     Ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έχουμε θέσει το πρόβλημα τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Θα το ξαναθέσουμε στο αμέσως επόμενο συμβούλιο προκειμένου να παρθεί σχετική απόφαση ώστε  να πιεστούν για λύση οι αρμόδιοι.

    Η πολιτεία οφείλει να μην αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτούς ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Ως ελάχιστη ανταπόδοση στην υποβάθμιση της περιοχής έχει την υποχρέωση να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Follow us: