Κατέθεσα Αναφορά στην Βουλή με θέμα την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 18 Ιανουαρίου 2020 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας για τα σοβαρά προβλήματαπου αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης.

Οι τρεις φορείς εντοπίζουν τραγικές ελλείψεις και ζητούν:

  • Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την ίδρυση μονάδας αιμοδοσίας, καθώς και την λειτουργία των ΜΕΘ.

 

  • Την λύση των προβλημάτων ασφάλειας που προκαλούνται από τη δράση εξωνοσοκομειακών στοιχείων.

 

  • Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την δημιουργίααίθουσας αναμονής ασθενών και αίθουσας ανάνηψης βαρέως πασχόντων, καθώς και την επαρκή μηχανοργάνωση, με ηλεκτρονική καταγραφή των ασθενών και την εικοσιτετράωρη ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

 

  • Για την πτέρυγα COVID-19,ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό(πνευμονολόγους, ακτινολόγους, αναισθησιολόγους), καθώς και εξοπλισμό προστασίας, στολέςκαι rapid tests, η έλλειψη των οποίων έχει ως αποτέλεσμα πολλάκρούσματα στο προσωπικό…

Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το Νοσοκομείο στο έλεος της πανδημίας και αν αυτό  εξακολουθεί να λειτουργεί, οφείλεται στην φιλοτιμία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει μάχη, μέσα και έξω από την Βουλή, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Με Ερωτήσεις, Αναφορές και κάθε είδους παρεμβάσεις απαιτούμε από την Κυβέρνηση την αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξοπλισμό και στελέχωση νέων ΜΕΘ,συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει άμεσα το Νοσοκομείο της Θήβας, αλλά και όλες τις δομές υγείας της Βοιωτίας!

Γιώτα Πούλου

Follow us: