Μια εκπομπή καρτούν στη Δανία, για παιδάκια, έχει προκαλέσει την οργή των γονιών. Ο λόγος; Ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται με ένα υπερμεγέθη πέος.

Πρόκειται για ένα βίντεο για την υπερνίκηση των πιο δύσκολων -αν και περίεργων- εμποδίων στη ζωή.

Ο John Dillermand, το καρτούν, είναι ένας άνδρας που όπως όλοι απολαμβάνει να κάνει μπάρμπεκιου, να περπατά στην πόλη και να τρώει παγωτό. Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι δύσκολες για έναν άνδρα… με κωμικά μακρύ πέος.

Πρόκειται για μια παιδική εκπομπή που προβάλλεται στο Δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο DR που έχει στόχο να διασκεδάσει παιδιά 4 εώς 8 ετών.

Ο δημιουργός του καρτούν, Jacob Ley, πατέρας δύο νεαρών κοριτσιών και ενός αγοριού, ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή έχει σκοπό να διώξει την ντροπή και την αμηχανία που αφορά στο σώμα μας, χωρίς σεξουαλικοποίηση. Ωστόσο, συντηρητικοί στη Δανία επέκριναν την ιδέα, ανέφερε ο Guardian.

«Τι στο καλό θέλεις, DR Ramasjang!» έγραψε ένας γονιός στο Facebook, αναφερόμενος στο παιδικό κανάλι Ramasjang του DR. «Ως γονιός, είμαι ελαφρώς συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από τη γραμμή που επιλέγετε αυτήν τη στιγμή. Είμαι πολύ εξοργισμένος και πιστεύω ότι είναι τόσο διεστραμμένη και ακατάλληλη αυτή η τηλεόραση για μικρά παιδιά. Αυτή είναι η τελευταία φορά που άφησα τα παιδιά μου να δουν Ramasjang!».

Ο Christian Groes, ερευνητής φύλου στο Πανεπιστήμιο του Roskilde, κατηγόρησε επίσης το κανάλι, με πιο ακαδημαϊκά επιχειρήματα.

«Διαιωνίζει την τυπική ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και νομιμοποιεί την κουλτούρα των αποδυτηρίων… που έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την πολλή κακή συμπεριφορά αντρών. Σκοπεύει να είναι αστείο -οπότε θεωρείται αβλαβές», είπε οGroes. «Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε στα παιδιά μας».

Η οικογενειακή ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted διαφώνησε με την κατακραυγή: «Ο John Dillermand μιλάει στα παιδιά και μοιράζεται τον τρόπο σκέψης τους – και τα παιδιά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία», είπε στον Guardian.

«Το παιδικό απεικονίζει έναν άνθρωπο που είναι παρορμητικός και δεν έχει πάντα τον έλεγχο, ο οποίος κάνει λάθη – όπως κάνουν τα παιδιά, αλλά το Dillermand το κάνει πάντα σωστό», συνέχισε η Højsted. «Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του. Όταν μια γυναίκα στην εκπομπή του λέει ότι πρέπει να κρατήσει το πέος του στο παντελόνι του, για παράδειγμα, ακούει. Που είναι ωραίο. Είναι υπεύθυνος».

Συμφώνησε ότι οι δημιουργοί θα έπρεπε να εξετάσουν περισσότερο τη «διαφοροτεικότητα και την ποικιλομορφία» όσον αφορά τους τύπους σώματος, και όχι απλώς ένα υπερμεγέθη πέος. «Αλλά αυτό δεν είναι κατηγορηματικά ένα βίντεο για το σεξ», είπε.

Το κανάλι DR απάντησε στους επικριτές του «John Dillermand» υποστηρίζοντας ότι ένα παιδικό «για μια γυναίκα χωρίς έλεγχο στον κόλπο της» θα μπορούσε να ήταν εξίσου διασκεδαστικό, κάτι που είπαν ότι ήταν ο μόνος στόχος τους για την παράσταση – να κάνουν τα παιδιά να γελούν.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: