44 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ

44 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ

2748
0

Σε 1.018 σημεία σε όλη την Ελλάδα (144 στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) και κατόπιν ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός όταν η χώρα λάβει το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την εμβολιακή κάλυψη του πληθυσμού.

Τόνισε ότι οι προμήθειες του εμβολίου θα γίνουν κεντρικά και επισήμανε ότι θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης θα χρειαστεί 10 λεπτά για να εμβολιαστεί».

Επισήμανε ότι «ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού, για να υπάρχει τάξη» και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κλείσει ραντεβού με sms, online, ενώ και θα υπάρχουν και τηλεφωνικά κέντρα. Ο υπουργός τόνισε ότι πρώτα θα εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατόπιν οι ευπαθείς ομάδες και θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός.

“Τα εμβόλια θα είναι όλα δωρεάν”, είπε, υπογραμμίζοντας πως όταν εμβολιάζεται ένας πολίτης, έχει ανοσία.

«Η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,2 δισ. δόσεις για όλες τις χώρες. Θα δοθούν την ίδια ημερομηνία, ανάλογα με τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή.

Η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με έξι εταιρείες. Με τις τέσσερις έχει υπογράψει», τόνισε και εξήγησε το πώς θα φτάσουν στην Ελλάδα: «Από τα εργοστάσια θα φτάσουν στην Ελλάδα, σε κεντρικές αποθήκες. Από εκεί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μετά στον πληθυσμό. Θα μπορούμε να εμβολιάσουμε 2.117.440 πολίτες το μήνα.

Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα, Κυριακή ρεπό. Υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης χρειάζεται 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Το 30% των εμβολιασμών θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία».

«Το εμβόλιο θα είναι προαιρετικό και στόχος μας είναι να πείσουμε όλους τους πολίτες», είπε ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα κάνω το εμβόλιο πρώτος για να δώσω το καλό παράδειγμα», υπογράμμισε.

πηγή larisanew.gr

Follow us: