Το φυσικό αέριο έρχεται σύντομα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μετά την υπογραφή των τευχών δημοπράτησης για τους πρώτους διαγωνισμούς από τη Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο με περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, που ο σχεδιασμός του ξεκίνησε το 2015 από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κώστα Μπακογιάννη, με στόχο το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές των μεγάλων αστικών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας. 

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 21 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και προβλέπει αρχικά την κατασκευή 328 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και αρχικά τουλάχιστον 14.500 συνδέσεις έως το 2024. Τα έργα κατασκευής των δικτύων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021. 

Ειδικότερα, οι διεθνείς ανοικτοί διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για την επιλογή αναδόχων στις πόλεις Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα θα δημοσιευθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου, ενώ θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση των έργων στη Λιβαδειά, το Καρπενήσι και την Άμφισσα. Παράλληλα, η ΔΕΔΑ θα προχωρήσει στην επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. 

«Ανακοινώνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα, σε ένα σημαντικό έργο. Η έλευση του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις  της Στερεάς Ελλάδας είναι ένας από τους μεγάλους, στρατηγικούς στόχους, που γίνεται πραγματικότητα. Παρέχοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο, προστατεύουμε το περιβάλλον, ανακουφίζουμε τα νοικοκυριά μας από ενεργειακές δαπάνες και καθιστούμε πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Follow us: