Τώρα που η πανδημία του κορανοϊού επιστρέφει με μεγαλύτερη ένταση, γίνεται φανερή σε όλους μας η εγκληματική αδιαφορία της Kυβέρνησης που αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε ουσιαστικό ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να την αντιμετωπίσει. Τα διαθέσιμα κεφάλαια του δημόσιου χρήματος, που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, κατευθύνονται κύρια σε επιχειρηματίες των ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν την «ατομική ευθύνη», κρύβοντας τις εγκληματικές «κυβερνητικές ευθύνες».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, μετά την έξαρση της πανδημίας στην Επαρχία μας, αλλά και τις καταγγελίες εργαζομένων για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής, καλεί τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να «κάνουν την δουλειά τους» πραγματοποιώντας άμεσα ελέγχους στους χώρους εργασίας.

Καθαρά λοιπόν, λέμε στους εργαζόμενους και τους πολίτες πως ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται κυνηγώντας νέους στις πλατείες και με πόζες για φωτογραφίες.

Επίσης είναι ξεκάθαρο, από τις καταγγελίες εργαζομένων, ότι δεν μπορεί να επαφίεται η τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊο στην «καλή θέληση» των εργοδοτών. Το Κράτος πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει στην άκρη την καραμέλα περί «ατομικής ευθύνης».

Τέλος καλούμε τους εργαζομένους για οποιαδήποτε πρόβλημα στους χώρους εργασίας να απευθύνονται στο Ε.Κ.Λ.

Για       το       Δ.Σ.

 Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Follow us: