Η προσπάθειά του έγινε viral

Ένα αγόρι από τη Βρετανία, που άρχισε να κοιμάται σε μια σκηνή στον κήπο του τον Μάρτιο, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα στη μνήμη των γειτόνων του, πανηγύρισε σήμερα, καθώς με την πρωτοβουλία του κατάφερε να μαζέψει περισσότερες από 40.000 λίρες (44.350 ευρώ).

Ημέρες αφότου η Βρετανία επέβαλε πανεθνικό lockdown για να περιορίσει τη διασπορά της Covid-19 τον Μάρτιο, ο Μαξ Γούσεϊ, 10 ετών, ξεκίνησε την προσπάθειά του να συγκεντρώσει 100 λίρες για ένα κέντρο περίθαλψης στην περιοχή του, που φρόντισε τους γείτονές του, Ρικ και Σου, οι οποίοι πέθαναν από καρκίνο, φοβούμενος ότι το κέντρο αυτό θα πληγεί λόγω των περιορισμών για τον νέο κορωνοϊό.

Οι γείτονες του Μαξ, Ρικ και Σου, οι οποίοι πέθαναν από καρκίνο πριν από λίγο καιρό

Την ιδέα να κατασκηνώσει στον κήπο την εμπνεύστηκε από τον Ρικ, ο οποίος χάρισε στον Μαξ τη σκηνή του λίγο προτού πεθάνει, προτρέποντάς τον να ζήσει μια περιπέτεια μέσα σε αυτήν. «Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος, βρισκόταν σε απίστευτη φόρμα, λάτρευε την ύπαιθρο», είπε στο Ρόιτερς ο Μακ, ο οποίος ζει στο Μπράουντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

200 ημέρες στη σκηνή για τον δεκάχρονο από τη Βρετανία
Από τότε που ξεκίνησε το εγχείρημά του, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια φωλιά μερμηγκιών κάτω από τη σκηνή του, που του άφησε κόκκινα σημάδια στο σώμα του, όμως, όπως εξήγησε, ο καιρός ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς έπρεπε να στερεώνει τη σκηνή του μέσα στη νύχτα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Σύμφωνα με το BBC μάλιστα, η σκηνή που διέθετε ο 10χρονος από τον Ρικ κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να τον προμηθεύσει με μια καινούρια. Πλέον, ο Μαξ ψάχνει αντίσκηνο που να του επιτρέπει να συνεχίσει (έχει ήδη συμπληρώσει 200 ημέρες) και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Σχεδιάζω να περάσω έναν χρόνο στη σκηνή και θα δούμε πώς θα πάει στη συνέχεια», ανέφερε ο Μαξ, προτού η μητέρα του, Ρέιτσελ, τον διακόψει: «Τότε θα επιστρέψεις μέσα». «Όχι, δεν θα το κάνω», της απάντησε ο Μαξ.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: