Διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων έχει ξεσπάσει με αφορμή την επέκταση της δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, για την οποία πηγές του υπουργείου διευκρινίζουν ότι γίνεται σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Την πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, εξηγούν οι ίδιες πηγές, “αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός”, ενώ το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων “στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ”.

Επίσης, το υπουργείο διευκρινίζει ότι “στο διάστημα που ακολούθησε ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων, κ. Καραϊσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως” και εκτιμούν ότι “ίσως επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επικαιρότητα”.

Σημειώνεται ακόμα ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια, ωστόσο “αντί να προσδιορίσει ημερομηνία της συνάντησης, ο κ. Σπανός προχώρησε στις σημερινές του δηλώσεις”. Οι ίδιες πηγές του υπουργείου καταλήγουν ότι “προφανώς το υπουργείο επιθυμεί το συστηματικό διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας όσο και ο δήμαρχος Λαμιέων δήλωσαν σήμερα αντίθετοι στην επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Λαμιέων σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα προσωρινής διαταγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

πηγή  real.gr

Follow us: