Διαπλάτυνση και ανακατασκευή του οδοστρώματος ΤΩΡΑ

Μετά και το άλλο τροχαίο ατύχημα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες που συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στο 21ο χλμ. της Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, κοντά στη διασταύρωση Ελεώνα, ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης επαναφέρει στη Βουλή, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών το μείζον ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας), λόγω δημιουργούμενων επικίνδυνων συνθηκών κυκλοφορίας.

Ήδη η απάντηση στην προηγειθείσα υπ’ αριθμ. 8068/8-7-2020 ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρεται στην μη υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος.

Στην ερώτησή, ο βουλευτής επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για έναν δρόμο που έχει κατασκευασθεί την δεκαετία του 1950 ενώ η κυκλοφορία επ’ αυτού είναι δυσανάλογη του πλάτους και της ποιότητας του οδοστρώματος και οι διελεύσεις ανά 24 ώρο υπολογίζονται από 1700 έως 2000 περίπου.

Επίσης επισημαίνει ότι αποτέλεσμα του φόρτου και της συμφόρησης των οχημάτων, σε συνδυασμό με το πλάτος της οδού, είναι να έχουν προκληθεί εκατοντάδες ατυχήματα και μάλιστα πλείστα θανατηφόρα, ενώ σε περίπτωση εντόνων βροχοπτώσεων, τα νερά κατακλύζουν το οδόστρωμα και καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων στο ύψος της πρώτης εισόδου του χωριού Ελεώνας, με κίνδυνο την περαιτέρω απώλεια ανθρωπίνων ζωών, πέραν των άλλων τροχαίων ατυχημάτων.

Κατόπιν αυτών, ζητά εκ νέου από τους αρμόδιους υπουργούς την χωρίς καθυστέρηση λήψη αποφάσεων προς άμεση διαπλάτυνση και ανακατασκευή της ΠΕΟ Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας), ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Follow us: