Με μία όμορφη εκδήλωση με θέμα το ποδήλατο γιόρτασε ο Δήμος Θηβαίων την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας,  την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου  2020.

Η Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών «ντύθηκε» με πολύχρωμα μπαλόνια και υποδέχθηκε ποδηλάτες όλων των ηλικιών, που έλαβαν μέρος στις ποδηλατάδες που διοργανώθηκαν με τη συμβολή του Συλλόγου Χιονοδρόμων, Ορειβατών και Ποδηλατών (ΣΧΟΠ) Θήβας. 

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, προσφορά του καταστήματος toysstores.gr (Tweety-Αφοι Νικήτα) και να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά τους. 

Επιπλέον, διεξήχθη και εργαστήρι ποδηλάτου, με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς για τον εξοπλισμό ή τα αξεσουάρ του και να μάθουν πως να ρυθμίζουν τις ταχύτητες, τα φρένα του,  πως επιδιορθώνονται οι  βλάβες στα λάστιχα  ή πώς να επανατοποθετούν την καδένα.  

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η κλήρωση ενός (1) Ηλεκτρικού Ποδηλάτου, ευγενική χορηγία της εταιρείας EDF Energy. Παράλληλα κληρώθηκαν και δώδεκα (12) ποδηλατικά κράνη, ευγενική χορηγία του toysstrores.gr. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δεν προωθεί μόνο τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για την μείωση των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον αλλά και τον Εθελοντισμό! Στην γιορτή ποδηλάτου συμμετείχαν είκοσι πέντε (25) εθελοντές, η συμβολή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη, ώστε να πραγματοποιηθεί σε ασφάλεια για τους συμμετέχοντες η εκδήλωση (τήρηση των αποστάσεων, διανομή μασκών- αντισηπτικών, για τις δηλώσεις συμμετοχής, για την προετοιμασία της γιορτής, για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος κα). 

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τα τμήματά του: Νοσηλεύτριες Θήβας και Σαμαρείτες Χαλκίδας, τους Συμβούλους της Κοινότητας Θήβας, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δ.Θ., τον Δημοτικό Οργανισμό Δ.Θ. και τους Συλλόγους ΣΧΟΠ και ΣΔΥΜ καθώς επίσης την EDF Energy και το κατάστημα Toysstores.

Follow us: