Ένας 50χρονος άνδρας, προσποιούμενος τον είτε τον υπάλληλο της ΔΕΗ ή συνεργείου, είτε τον λογιστή, έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων ατόμων στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, τους έπειθε ότι εκκρεμεί οικονομική οφειλή συγγενικού τους προσώπου και τους αφαιρούσε χρήματα και τιμαλφή.

Ύστερα από εντατική έρευνα των αστυνομικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος εξαπάτησε συνολικά εννέα ηλικιωμένους στους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2020, με τη συνολική λεία να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες κατ’ εξακολούθηση που υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε δύο περιπτώσεις, ο 50χρονος αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες από τα θύματά του, με τις οποίες έτερος συνεργός του προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινόμενων από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, προχωρά σε συστάσεις, συμβουλές προστασίας και ζητά να ενημερώνονται πάντα οι αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

πηγή ana.gr

Follow us: