Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Πλωμάρι της Λέσβου, καθώς μία τετραμελής οικογένεια που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου, καθώς ένας από τους νοσούντες εργάζεται σε καφετέρια. Το καφέ έκλεισε όπως και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, όπου πήγαν τα μέλη της οικογένειας για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα ζευγάρι ταξίδεψε στη Γεωργία, από όπου κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν σε τεστ COVID και βρέθηκαν αρνητικοί. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, και ενώ είχαν επιστρέψει στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ, στο οποίο βρέθηκαν και οι δύο θετικοί.

Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr, θετικό ήταν το τεστ και στο 10χρονο παιδί του ζευγαριού, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, αλλά και συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου και επίσης παρουσίασε συμπτώματα.

Η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, οι οποίες έδωσαν εντολή για καραντίνα της οικογένειας και ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, η οποία ξεκίνησε με την συνδρομή της αστυνομίας. Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου είναι κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ έκλεισε και η καφετέρια, όπου εργάζεται το μέλος της οικογένειας.

Η ανακοίνωση της καφετέριας:

Η Δημόσια Υγεία και η Προσωπική είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας….Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια καινούργια πρόκληση που ονομάζεται Covid 19….Περασαμε καραντίνες είδαμε..ακουσαμε…πολλα αλλά καταφέραμε και το ξεπεράσαμε..Στην παρούσα στιγμή εκδηλώθηκαν κρούσματα χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία από που προήλθαν…Το κατάστημα θα τηρήσει κατά γράμμα όλους τους νομούς που συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ιου και θα παραμείνει κλειστό για τον προκαθορισμένο χρόνο που απαιτείται να παρέλθει καθώς θα ληφθούν και όλα τα μέτρα για την αποστειρωση των χωρων……Παραληλλα οι αρμόδιοι και το προσωπικό μας τίθεται σε 14ημερη καραντίνα για προληπτικούς λόγους…Ολοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο…Η Υγεία όλων μας πάνω από όλα…..

Με εκτίμηση

Porto Espresso Bar

πηγή lesvosnews.net

Follow us: