Ως έναν εμμονικό άνθρωπο, με απολυταρχικές τάσεις χαρακτηρίζουν τα αδέλφια του 45χρονου στην Ζαχάρω που δολοφονήθηκε από τον 86χρονο πατέρα τους, ενώ στη συνέχεια έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα τα αδέλφια του άτυχου 45χρονου με επιστολή τους στην εφημερίδα «Πατρίς» αναφέρουν πως ο 86χρονος συνταξιούχους εκπαιδευτικός είχε διαπληκτιστεί επανειλημμένα με όλα τα αδέρφια της οικογένειας, ενώ όπως υποστηρίζουν συνεχώς τόνιζε πως στο σπίτι του κουμάντο θα κάνει μόνο ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της 6ης Ιουλίου στη Ζαχάρω Ηλείας λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ. Ο 86χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός έμενε μόνος του στο πατρικό του σπίτι στη Μηλέα και είχε εννέα παιδιά, ενώ η σύζυγός του απεβίωσε πριν από χρόνια.

Η επιστολή των αδερφών του 45χρονου

«Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντος Κλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικών ειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε:

Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του. Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα. Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».
πηγή iefimerida.gr

 

Follow us: