Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στη Λαμία, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Κατασχέθηκαν ηρωίνη, χρήματα, ζυγαριά ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, διόπτρα ημέρας, αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο με καρφιά, τσεκούρι κ.α. 

Επιπλέον κατασχέθηκαν δίκυκλη μοτοσικλέτα και (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών

Σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος καταγραφής και παρακολούθησης, για την εποπτεία του χώρου περιμετρικά του σπιτιού 

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, χθες (22-06-2020) απογευματινές ώρες σε περιοχή της Λαμίας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (19,6) γραμμάρια ηρωίνης,
  • ζυγαριά ακριβείας (με δυνατότητα ζύγισης -200- γραμμαρίων),  
  • το χρηματικό ποσό των (4.127,39) ευρώ,
  • (3) κινητά τηλέφωνα,
  • διόπτρα ημέρας και τσεκούρι, καθώς και
  • αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο με καρφιά, μήκους (96) εκατοστών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δίκυκλη μοτοσικλέτα και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Γίνεται μνεία, ότι στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς η εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος καταγραφής σκηνών και παρακολούθησης, για την εποπτεία του χώρου περιμετρικά του σπιτιού, το οποίο αποτελούταν από:

 

  • τηλεόραση,
  • συσκευή καταγραφής με καλώδια,
  • (2) τηλεχειριστήρια, (2) συσκευές modem, καθώς και
  • (2) κάμερες.

 

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Follow us: