Εναρμονιζόμενοι με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σας ενημερώνουμε πως από την Τρίτη 19/5 προχωράμε στη σταδιακή επαναλειτουργία μέρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θηβαίων. 

Η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά το Δημοτικό Στάδιο Θήβας (Στίβος) καθώς και την Αίθουσα “Χρήστος Βουδούρης” και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Ή ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. Οι ώρες χρήσης των αθλητικών χώρων ορίζονται σε αυτή τη φάση από τις 07:30 ως τις 21:30.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αθλουμένων που μπορούν προς το παρόν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων μας είναι:

  • αθλητές Σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007),
  • υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
  • οι προπονητές των παραπάνω αθλουμένων
  • διαιτητές ομαδικών αθλημάτων

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν εντάσσονται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, θα υπάρξει πρόβλεψη για χρήση των εγκαταστάσεων σε μεταγενέστερη φάση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων. 

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο οι αθλούμενοι να προσκομίσουν κατά την είσοδο τους στο γήπεδο σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Επίσης, με ευθύνη των αθλητών, των προπονητών και των ιατρών των Σωματείων θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα καθώς και οι οριζόμενες εξειδικευμένες οδηγίες για κάθε είδος προπόνησης.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φόρμες ιατρικής βεβαίωσης, οδηγίες κλπ) βρίσκονται συγκεντρωμένα στη σελίδα της ΓΓΑ: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Στη νέα λοιπόν πραγματικότητα και στις νέες συνθήκες απαντάμε με υπευθυνότητα, πειθαρχία στους κανόνες και προσοχή για τη διαφύλαξη της υγείας μας. 

Ευχόμαστε καλή και ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα!

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ

Σταμάτης Καλαμιώτης

Follow us: