Στις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις των Βαγίων και των Θηβών βρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, εκφράζοντας τη λύπη και τη συμπαράστασή του στους αγρότες της περιοχής, των οποίων οι καλλιέργειες και τα χωράφια τους επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις. 

Σχετικά με το αντλιοστάσιο ομβρίων στη θέση «Βαρυκό» των Βαγίων ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η προμήθεια ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του, προκειμένου να γίνεται απάντληση των υδάτων, είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και έχει προϋπολογιστεί το σχετικό ποσό, ενώ οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά και την πρόσφατη έγκριση του Π/Υ 2020 του Δήμου. 

Σε ότι αφορά τις πλημμύρες αγροτεμαχίων στη θέση «ΠΕΡΝΕΡΙ» των Θηβών δήλωσε ότι θα προβεί άμεσα σε έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου, ζητώντας προσωπική συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να αιτηθεί νέο τεχνικό έργο για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού προβλήματος.  Σημειώνεται ότι οι πλημμύρες στην εν λόγω περιοχή ήταν αποτέλεσμα αφενός των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων αφετέρου αστοχίας του έργου κατασκευής της Εθνικής Οδού και των Διοδίων, που στην πραγματικότητα παρέκαμψε το ρέμα «Περνερί» με υδραυλικό έργο που δυστυχώς συστάθηκε με λαθεμένη υψομετρική διαφορά, η οποία παρεμποδίζει τη φυσική ροή του καθαρισμένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ρέματος της περιοχής. 

Follow us: