Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος υπαλλήλων εταιρείας φύλαξης, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (Α.Τ.Μ.), σε περιοχή της Χαλκίδας

Δράστες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ανατινάξεων Α.Τ.Μ. τραπεζών, καθώς και ένοπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων εταιρειών φύλαξης 

Η ανωτέρω εγκληματική ομάδα είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, τον περασμένο Ιανουάριο, όπου είχαν συλληφθεί (6) από τα μέλη της, ανάμεσα τους και το ηγετικό στέλεχός τους

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης μεθοδικής έρευνας και μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος υπαλλήλων εταιρείας φύλαξης (security), η οποία διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής (Α.Τ.Μ.), το Σεπτέμβριο του 2018, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ανατινάξεων Α.Τ.Μ. τραπεζών, σε περιοχές της Εύβοιας & της Φθιώτιδας, καθώς και διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος υπαλλήλων εταιρειών φύλαξης, οι οποίοι διενεργούσαν χρηματαποστολές σε περιοχές της Εύβοιας.

Η ανωτέρω εγκληματική ομάδα, είχε εξαρθρωθεί την 15-01-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ είχαν συλληφθεί έξι (6) από τα μέλη της, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης του Β’ Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ανάμεσα τους και το ηγετικό τους στέλεχος .

Ειδικότερα μεσημβρινές ώρες της 26-09-2018, δύο (2) από τα μέλη της, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν υπαλλήλους εταιρείας security, οι οποίοι βρισκόντουσαν έξωθεν από super market της περιοχής, προκειμένου να ανεφοδιάσουν Α.Τ.Μ. τράπεζας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη αυτού.

Ακολούθως, ο ένας εξ’ αυτόν, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου, τύπου «Kalashnikov», που έφερε, απέσπασε από τον υπάλληλο μία βαλίτσα που περιείχε κασετίνα με το χρηματικό ποσό των (80.000) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Η ανωτέρω κασετίνα βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς, κοντά στο σημείο διάπραξης της ληστείας, με όλο το χρηματικό ποσό στο εσωτερικό της, καθώς σε αυτή υπήρχε ενεργοποιημένος μηχανισμός χρωματισμού των χρημάτων, με αποτέλεσμα οι δράστες να αναγκαστούν να την απορρίψουν.

Σημειώνεται ότι στα τέσσερα (4) από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης από τον Ιανουάριο του 2019 και βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Follow us: