Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη που κέρδισε τον θαυμασμό των παρισταμένων και μαγνήτισε το ενδιαφέρον τους. Η διάλεξη με θέμα «Το πρόβλημα της δημιουργικότητας στον σύγχρονο κόσμο» δόθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις», ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας και το Κοινόν των Βοιωτών μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου της «Σύνθεσις» Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και τη συνεργασία του Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Γιώργου Κωσταγιάννη και του Προέδρου του Κοινού των Βοιωτών κ. Οδυσσέα Καρβούνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Καθηγητής ανέλυσε τα κίνητρα που προώθησαν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις – Σειρήνες που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος δημιουργικός άνθρωπος, αλλά και σε εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να τις ξεπεράσει. Ο Καθηγητής ολοκλήρωσε την διάλεξη με μία ρήση από τον Αίαντα του Σοφοκλή: «αἰσχρὸν γὰρ ἄνδρα τοῦ μακροῦ χρῄζειν βίου,
κακοῖσιν ὅστις μηδὲν ἐξαλλάσσεται», δηλαδή: «είναι ντροπή να θέλει κάποιος να τραβήξει σε μάκρος τη ζωή του, αν δεν ελπίζει πως θα την αλλάξει
προς το καλύτερο».

Μετά τη διάλεξη ακολούθησε συζήτηση του Καθηγητή και του κ. Αγγελόπουλου με τους παρισταμένους. Έναυσμα της εκδήλωσης αποτέλεσε το πρόσφατο βιβλίο του Καθηγητή “Μούσες εναντίον Σειρήνων”. 

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες και αιρετοί της Λιβαδειάς και του Νομού, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Αριστείδης Τσιπλάκος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών κα Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Στάικος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Κορδατζής, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων κ. Λάμπρος Σκάρλας και πλήθος Λιβαδειτών που άκουσαν με ενδιαφέρον τη διάλεξη του Καθηγητή και στη συνέχεια συμμετείχαν με ερωτήσεις και συζήτηση στην εκδήλωση.

Follow us: