Ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδούρος δείχνει στις κάμερες το καρότσι που βρήκε μέσα το νεογέννητο μωρό / Φωτογραφία: Intime / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για 45 λεπτά έκλαιγε το νεογέννητο μωρό που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του, μέσα σε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Για 45 λεπτά περίπου, ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδούρος που άκουγε το κλάμα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πίστευε πως πιθανότατα ήταν μια γάτα, αλλά συνειδητοποίησε πως κάτι άλλο συμβαίνει και κατέβηκε να δει τι γίνεται. Οταν έφτασε στην πυλωτή, έμεινε σοκαρισμένος στην εικόνα του μωρού μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ.

«Νομίζαμε ότι ήταν μια γάτα, αλλά όταν κατέβηκα και είδα το θέαμα, σοκαρίστηκα. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει βλέποντας το κοριτσάκι να κλαίει στο καρότσι. Ηταν ένα πολύ όμορφο μωρό», είπε αρχικά στο δελτίο του Alpha. Μόλις κατάλαβε ότι επρόκειτο για μωρό, φώναξε την μητέρα του και στη συνέχεια μια γειτόνισσα το πήρε αγκαλιά, με το μωρό να σταματάει το κλάμα. Αμέσως κάλεσαν το Χαμόγελο του Παιδιού και από εκεί με την σειρά τους κάλεσαν περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το μωρό ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο
Οπως ανέφερε ο 19χρονος που αντίκρισε το παιδί, πριν το εγκαταλείψει η μητέρα του, ήταν περιποιημένο. «Το μωρό ήταν περιποιημένο, βρισκόταν πάνω σε μία πετσέτα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του. Φαινόταν και φαγωμένο, γιατί από τις κινήσεις του δεν φάνηκε να ψάχνει για τροφή. Είναι πραγματικά πανέμορφο», ανέφερε.

 

Το βρέφος ήταν μόλις μίας εβδομάδας και είχε πάνω του τον ομφάλιο λώρο, κάτι που δείχνει πως η μητέρα του το γέννησε πιθανότατα σε ιδιωτικό χώρο. Το ευτύχημα είναι πως κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία του.

Τα δάκρυα του αστυνομικού μόλις είδε το μωρό
Οπως ανέφερε ο φοιτητής, μόλις έφτασε η αστυνομία, αμέσως παρέλαβαν το βρέφος. Ο αστυνομικός που το έπιασε στα χέρια του μάλιστα, βούρκωσε όπως είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός που βρήκε το μωρό.

«Συγκινήθηκαν οι αστυνομικοί. Ηταν μια εικόνα που δε μπορούσες να κρατηθείς. Βούρκωσα κι εγώ». Οπως ανέφερε το δελτίο του Open, ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς και αυτός πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει πατέρας.

Ελέγχουν τις γεννήσεις στα νοσοκομεία ψάχνοντας για τους γονείς
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών. Έχουν ζητήσει το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, απ’ όπου φαίνεται πως πήραν το καροτσάκι για να βάλουν μέσα το βρέφος, αλλά θεωρείται δύσκολο πως θα βρεθεί κάτι χειροπιαστό από εκεί, όπως τουλάχιστον τους είπαν οι άνθρωποι του καταστήματος. Την ίδια ώρα, ελέγχουν για τις τελευταίες γεννήσεις σε μαιευτήρια, ενώ το καρότσι και η πετσέτα που ήταν τυλιγμένο έχουν σταλεί στα εργαστήρια για έλεγχο γενετικού υλικού.
πηγή efimerida.gr

Follow us: