Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου (οδηγούς, χειριστές, οδοκαθαριστές- εργάτες, συνοδούς απορριμματοφόρων), την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παναγιώτης Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θήβας Γιώργος Γελέκας με τον Τοπικό Σύμβουλο Κώστα Αναστασίου και ο Διευθυντής της Δνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Χρυσικός. 

Επί τάπητος τέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ιδιαίτερα η πόλη της Θήβας, σήμερα. 

«Θέλουμε, πρέπει και θα πετύχουμε να έχουμε έναν Δήμο καθαρό» τόνισε ο Δήμαρχος στους εργαζόμενους και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει πράξη, ώστε οι δημότες και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. 

Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να εργάζονται οι υπάλληλοι με ασφάλεια, θα ελεγχθούν τα οχήματα και θα ενισχυθεί ο στόλος με νέα. Παράλληλα, ο Δήμος θα προμηθευτεί σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των οχημάτων, θα ανασχεδιαστεί το πρόγραμμα αποκομιδής και θα ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία (προκήρυξη 3Κ/2018), ενέργειες που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας των εργασιών. 

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση. Θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία,  διαμοίραση ενημερωτικών φυλλαδίων στους πολίτες και θα ενισχυθούν οι μπλε κάδοι. Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν επιπλέον και καφέ κάδοι για τα υπολείμματα τροφίμων (οργανικά απόβλητα) ,επομένως ο Δήμος θα έχει τρία ρεύματα απορριμμάτων ( μπλε, πράσινους και καφέ κάδους) 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος : «Δίνουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα, όχι για να λάβει ο Δήμαρχος τα εύσημα  αλλά στο σύνολό της η υπηρεσία καθαριότητας, να ανταμειφθούν αφενός οι κόποι των εργαζομένων αφετέρου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και η εικόνα του Δήμου». 

Follow us: