ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/05/2019 , συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με κλιμάκιο του ψηφοδελτίου “ Ενεργοί Δημότες ”για το Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και τον επικεφαλής  κ. Σταθά , όπου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου .

Ο κ. Σταθάς , αφού τόνισε ότι ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του συνδυασμού του  με το Σύλλογο εργαζομένων όχι μόνο για το συμβολισμό που δείχνει αυτή η κίνηση αλλά και για λόγους ουσίας , αφού θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι το κλειδί για μια χρηστή διοίκηση προς όφελος των δημοτών , δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτός και η παράταξή του απορρίπτουν το νομοθετικό πλαίσιο της « αξιολόγησης »  , το οποίο θεωρούν προσχηματικό και επιβαλλόμενο από μνημονιακές δεσμεύσεις που ως στόχο δεν έχουν τη βελτίωση των υπηρεσιών , αλλά τη χειραγώγηση των εργαζομένων , τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημά τους σε ιδιωτικά / εργολαβικά συμφέροντα.

Τόνισαν ότι σαφώς στηρίζουν  το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε διεκδίκηση προς αυτή την κατεύθυνση , όντας σύμμαχοι των εργαζομένων στην αντιμετώπιση του λεγόμενου « κοινωνικού αυτοματισμού » , που κάποιοι εντέχνως και σκοπίμως επιχειρούν να καλλιεργούν σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Ο κ. Σταθάς και η παράταξή του επανέλαβαν τη θέση τους υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας , δήλωσαν την αντίθεσή τους προς κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα στο Σύλλογο εργαζομένων στους αγώνες που δίνει προς αυτή την κατεύθυνση , όπως εξάλλου έκαναν πάντα.

Συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας και λειτουργίας των υπηρεσιών , όπου , εκτός των άλλων , μετά από ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου ο κ. Σταθάς δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο.Ε.Υ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο , σε βάθος 6μήνου  , καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του , πάντα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος και των δημοτών , αλλά και των εργαζομένων.

Συζητήθηκε διεξοδικά και αναλυτικά το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής για το Δήμο Δ.Α.Α. , όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και λύσεις οι οποίες όλες συνέκλιναν ότι θα γίνει ότι το δυνατόν καλύτερο με τη συνεργασία του Συλλόγου εργαζομένων , ο οποίος έχει δώσει προτάσεις και λύσεις και τα προηγούμενα χρόνια που δεν εφαρμόστηκαν επαρκώς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ευχαριστεί πολύ τον κ. Σταθά και την παράταξή του και εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Follow us: