Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), υποδέχθηκε την άνοιξη και γιόρτασε τα «Χελιδονίσματα 2019», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μακρύ τους ταξίδι και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα βοηθήσουν ενεργά.

Στις 09/04, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Άμφισσας και το Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου για την πραγματοποίηση της δράσης και στις 12/04 το Νηπιαγωγείο Αράχωβας.

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια». Στη συνέχεια, με τις υποδείξεις του προσωπικού του Φορέα, κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό φωλιές από πηλό για τα χελιδόνια, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε ενδεδειγμένες θέσεις στο σχολείο τους, προσφέροντας έτσι στα ταλαιπωρημένα από το ταξίδι χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Η ικανοποίηση όλων ήταν τέτοια ώστε να ανυπομονούμε για το ραντεβού μας την ερχόμενη Άνοιξη!

Follow us: