Τα βραβεία ανακοινώθηκαν χθες με μεγάλους νικητές του New York Times, την Wall Street Journal, αλλά και μία τοπική αμερικανική εφημερίδα που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ για την κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε στα ίδια τα γραφεία της.

Ο Έλληνας φωτογράφος Αλκης Κωνσταντίνιδης, κέρδισε μαζί με την ομάδα του πρακτορείου Reuters, όπου και εργάζεται, το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Βreaking News Photography».

Ειδικότερα, ο φωτογράφος Άλκης Κωνσταντινίδης και η ομάδα του Reuters κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Την είδηση μάλιστα σχολίασε και ο ίδιος ο Ελληνας φωτορεπόρτερ, ο οποίος έγραψε στο Facebook για το βραβείο Πούλιτζερ που κέρδισε εκείνος και η ομάδα του:

«Ηταν τιμή μου να βραβευτώ με το Πούλιτζερ μαζί με τους συναδέλφους μου από το Reuters. Σε ευχαριστώ Καρολίνα που ήσουν εκεί για μένα», ανέφερε ο Αλκης Κωνσταντινίδης.

Την βράβευση σχολίασε επίσης η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος συγχαίροντας τον Άλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Επίσης σύμφωνα με επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων Πούλιτζερ στα social media, το βραβείο για την κατηγορία Breaking News Photography δόθηκε στην ομάδα του Reuters, όπου βρίσκεται και ο Αλκης Κωνσταντινίδης για τη ζωντανή και εντυπωσιακή οπτική αφήγηση του επείγοντος, της απελπισίας και της θλίψης των μεταναστών, ενώ ταξίδευαν προς τις ΗΠΑ από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλκης Κωνσταντινίδης κερδίζει βραβείο Πούλιτζερ, καθώς ο Ελληνας φωτορεπόρτερ είχε κερδίσει ξανά το 2016 στην κατηγορία για φωτογραφία «Έκτακτης Επικαιρότητας» για την κάλυψη του στο προσφυγικό στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μαζί με ακόμη δύο Ελληνες τον Γιάννη Μπεχράκη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr
Follow us: