Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, συμμετείχε στην 11η συνάντηση εργασίας των πιστοποιημένων προστατευόμενων περιοχών στο βιώσιμο τουρισμό – Europarc.

Η συνάντηση είχε θέμα: «Κοινωνικές και Πολιτιστικές επιπτώσεις του τουρισμού: Αναζητώντας μια βιώσιμη απάντηση» και πραγματοποιήθηκε στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις 9-11 Απριλίου 2019. Η συνάντηση εργασίας περιλάμβανε συνεδρίες από εξειδικευμένους ομιλητές, εργαστήρια (workshops) καθώς και  εκδρομές στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων που έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε συναφή θέματα και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών (Europarc), με έδρα το Ρένγκενσμπουργκ της Γερμανίας, είναι το δίκτυο για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και εργάζεται για τη βελτίωση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη, ενώ είναι η πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Follow us: