Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» την Τετάρτη 17 Απριλίου, διοργανώνει στην Κωπαΐδα ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα:

«Το γλοιοσπόριο της ελιάς: ασθένεια με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποσότητα της παραγωγής και στην ποιότητα του ελαιολάδου»

Το Α’ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο – Πειραματικός Αγρός της Κωπαΐδας (16.30 – 18.30) και αφορά τεχνική ενημέρωση σε  επαγγελματικούς φορείς.

Το Β’ μέρος της εκδήλωσης είναι ανοιχτό σε ελαιοπαραγωγούς και στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (19.00 – 21.00).

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Γ.Π.Α., και ο κ. Διονύσης Περδίκης, Αναπλ. Καθηγητής Εντομολογίας Γ.Π.Α. οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο γλοιοσπόριο και το δάκο, τα οποία έχουν επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ελαιοκομία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» καθώς και για την πρωτοβουλία «Η παράδοση που δεν πρέπει να χαθεί» η οποία αφορά τη ολιστική διαχείριση της ελιάς.

O «Πειραματικός Αγρός» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Κωπαΐδα (Βοιωτία), πλησίον της πόλης της Αλιάρτου. Συνολικά, 150 νέοι που προέρχονται από αστικά και περιαστικά περιβάλλοντα θα εκπαιδευτούν από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα,  της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Follow us: