Παλιοί γνώριμοι οι δράστες

Ρήμαζαν φορτηγά και Ι.Χ.Ε

Σωρεία κλοπών σε οχήματα στην Άμφισσα εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 30 & 32 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 25-06-2017 έως και 23-09-2018, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 9 κλοπών – διαρρήξεων και μίας απόπειρας κλοπής – διάρρηξης οχημάτων, από φορτηγά μέχρι Ι.Χ.Ε.

Οι δράστες επέλεγαν ως υποψήφιους «στόχους» τους οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμεύσει είτε έξω από Κλειστό Γυμναστήριο, είτε έξω από Κοιμητήριο της περιοχής, σπάζοντας τα παράθυρα τους κυρίως με πέτρες.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τσάντες με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Και οι δυο έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, κατά περίπτωση, για διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων συνεργών τους, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Follow us: