Σύσκεψη, για τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην Βοιωτία, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Σ.. Φάμελλου και του βουλευτή Βοιωτίας Ν. Θηβαίου, του Δημάρχου Θήβας Σ. Νικολάου, των Δημοτικών Συμβούλων Σ. Χαλβατζή και Η. Τραμπάκουλου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φ. Πρωτόπαππα, του Νομικού Σύμβουλου του Ιατρικού Συλλόγου Σ.Καραμαγκιώλη, και του Ν. Στρατέλου εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας. 

Στην συνάντηση εκτέθηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην Βοιωτία, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, αλλά και αντίστοιχη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας. 

Ο κ. Φάμελλος απάντησε ότι οποιαδήποτε άμεση αλλαγή είναι αδύνατη μετά την ψήφιση του ν. 4519/18, πρότεινε ωστόσο δύο συγκεκριμένες ενέργειες: Την εκπροσώπηση της Βοιωτίας εξαρχής στο υπό συγκρότηση ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Ευβοίας και μία από τις άμεσες αποφάσεις του νέου ΔΣ να είναι η δημιουργία παραρτήματος στον υπάρχοντα φορέα για την Βοιωτία, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο ν. 4519.

Follow us: