Στο Μετόχι της Αγίας Μαρίνας

Το Ιερό Μετόχι της Αγίας Μαρίνας, στο νησί Άμπελο του Κορινθιακού επισκέφθηκε ανήμερα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.


Το Μετόχι ανεγέρθηκε από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας την δεκαετία του ‘80, όταν διακονούσε την Εκκλησία ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.


Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας.
Στους εορτασμούς στην Άμπελο, το νησί όπου τον 10ο αι. ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κ. Μπακογιάννης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, επίσημοι κι εκατοντάδες πιστοί από τα χωριά Καρυώτι και Κυριάκι.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανέβασε και φωτογραφία στο Facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων: “Συναντήσεις, πραγματικές ανάσες, που όταν γίνονται έξω από γραφεία και μακριά από τυπικότητες, πολλές φορές, είναι πιο ουσιαστικές. Στη Βοιωτία μας, της Αγίας Μαρίνας. Χρόνια πολλά”.

Follow us: