Στις 28 Ιουλίου η έναρξη

Από 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, θα διεξαχθεί το τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 που διοργανώνει ο Γ.Σ.Ιτέας, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, με τις δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται δεκτές από 9 μέχρι 26 Ιουλίου.

Οι ομάδες αποτελούνται από 4 παίκτες (ένας αναπληρωματικός) το μέγιστο, και από 3 το ελάχιστο και κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει στην σύνθεσή της 2 εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν την περίοδο 2017-2018, οι οποίοι θα είναι γεννημένοι από το 2002 και μεγαλύτεροι.

Στους αθλητές, που είναι γεννημένοι από το 2003 και μετά και αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Ο μέγιστος χρόνος παιχνιδιού είναι τα 14 λεπτά μεικτού χρόνου (δύο επτάλεπτα χωρίς να σταματάει το ρολόι, με διάλειμμα 1 λεπτού ανάμεσα) 
και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τους 16 πόντους κερδίζει τον αγώνα ανεξάρτητα με το χρόνο του παιχνιδιού.

Αν υπάρξει ισοπαλία ακολουθεί 2λεπτη παράταση και αν υπάρξει πάλι ισόπαλο σκορ, κάθε παίκτης από τις ομάδες εναλλάξ εκτελεί μία ελεύθερη βολή, ενώ η ομάδα που θα πετύχει τις περισσότερες βολές θα είναι η νικήτρια του αγώνα.
Ο χρόνος σταματάει μόνο στην εκτέλεση ελευθέρων βολών, 
οι ομάδες δικαιούνται 1 time out διάρκειας  1 λεπτού σε όλο τον αγώνα, Time out για τραυματισμό μπορεί να δοθεί από τον διαιτητή και όλα τα καλάθια μετρούν για 1 πόντο ενώ τα σουτ πίσω από την γραμμή 3 πόντων μετρούν για 2 πόντους.
Η πρώτη κατοχή του παιχνιδιού καθορίζεται με το στρίψιμο ενός κέρματος 
και σε κάθε κατοχή, η μπάλα πρέπει να βγαίνει έξω από την γραμμή των 3 πόντων για να ξεκινήσει η ομάδα μια νέα επίθεση.
Μετά από επιτυχημένο καλάθι (σε ζωντανό χρόνο ή μετά από ελεύθερη βολή) η μπάλα αλλάζει κατοχή και πηγαίνει στην ομάδα που αμυνόταν 
και μετά από φάουλ, η επαναφορά γίνεται από την πλάγια γραμμή ή την τελική γραμμή, όπως ορίζουν οι κανόνες του μπάσκετ 5 εναντίων 5.

Το φάουλ πάνω στο σουτ τιμωρείται με την εκτέλεση 1 βολής και το φάουλ στο σουτ έξω από την περιοχή 3 πόντων τιμωρείται με την εκτέλεση 2 βολών όπου οι ομάδες διεκδικούν την κατοχή. Κάθε ομάδα μετά τα 4 ομαδικά φάουλ σε κάθε 7λεπτο εκτελεί σαν συνέπεια 1 βολή. Παίκτης που θα συμπληρώσει τα 4 φάουλ αποβάλλεται από τον αγώνα.
Σκόπιμη καθυστέρηση του αγώνα (πάνω από 20 δεύτερα χωρίς σουτ) θα επιφέρει μετά από προειδοποίηση του διαιτητή αλλαγή κατοχής, 
τεχνική ποινή θα δίνεται σε κάθε περίπτωση που οι παίκτες δεν συμμορφώνονται με τους επίσημους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης (ανάρμοστη συμπεριφορά, διαμαρτυρία στους διαιτητές κλπ) και η τεχνική ποινή επιφέρει 1 βολή και κατοχή της μπάλας από την ίδια ομάδα.
Αντιαθλητικό φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή) επιφέρει εκτέλεση 1 βολής και κατοχή της μπάλας από την ίδια ομάδα 
και αποκλεισμός μιας ομάδας πραγματοποιείται όταν δεν συγκεντρώνει τουλάχιστον 3 παίκτες κατά την έναρξη του χρόνου διεξαγωγής του  αγώνα προσαυξημένου κατά 5 λεπτά. Επίσης όταν μείνει με 1 παίκτη με δικαίωμα συμμετοχής.

Follow us: