Την τριετία 2015-2017, οι Έλληνες οι φορολογούμενοι έχουμε πληρώσει φόρους 14,2 δις ευρώ!
Και θα τους ξαναπληρώσουμε, γιατί έτσι προτιμούν οι δανειστές
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ, κάθε μήνα αυξάνονται οι φόροι που δεν πληρώνονται στην ώρα τους , αλλά αυξάνεται και το ποσό που πληρώνεται αναγκαστικά μέσω κατασχέσεων ή οικειοθελώς και με τόκους μέσω ρυθμίσεων.
Από την αρχή του χρόνου μπήκαν στα ταμεία της φορολογικής διοίκησης από παλιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,35 δις ευρώ.
Οι νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2018 έφτασαν στα 797.000.000 ευρώ, ποσό που είναι πολύ περιορισμένο σχέση με αυτές που δημιουργήθηκαν μέσα στον χρόνο, αφού στο 5μηνο Ιανουαρίου- Μαΐου έχουν δημιουργηθεί 4,76 δις ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017, έφτασαν μέχρι τον Μάϊο τα 1,55 δις ευρώ.
Δηλαδή, την τριετία 2015-2017, οι Έλληνες οι φορολογούμενοι έχουμε πληρώσει για καθυστερούμενες οφειλές προς την φορολογική διοίκηση το αστρονομικό ποσό των 14,2 δις ευρώ!
Να, λοιπόν, γιατί κανένας μνημονιακός πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχαιρε τέτοιας υποστήριξης από τους δανειστές όσο ο κ. Τσίπρας.
Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, όμως έχει ψηφίσει μείωση των συντάξεων για το 2019, μείωση του αφορολόγητου για το 2020, πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2023 και πλεόνασμα 2% μέχρι το 2060, αλλά μεγάλο πλεόνασμα χωρίς αντίστοιχη ανάπτυξη δεν βγαίνει γιατί πολύ απλά κάποια ωραία πρωϊα η χώρα θα κατεβάσει ρολά, καθώς τα πλεονάσματα επιτεύχθηκαν καθαρά συγκυριακά λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και του τουρισμού και όχι στην αύξηση των επενδύσεων, όπου υπάρχει επιδείνωση ..
Τα αίτια της χρεοκοπίας του 2010 ήταν οι υπερβολικές κρατικές δαπάνες σε σχέση με την ανταπόδοση υπηρεσιών του δημοσίου και κυρίως το συνταξιοδοτικό κόστος, αφού από το 2000 μέχρι το 2014 τα ασφαλιστικά ταμεία εισέπραξαν επιχορηγήσεις 199 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με τα μέτρα που θα ληφθούν το 2019 η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πέσει κάτω από το 15% του ΑΕΠ, που σημαίνει ότι με το ΑΕΠ στα 180 δις ευρώ θα πέσουν κάτω από τα 27 δις ευρώ, παραμένοντας οι υψηλότερες στην Ε.Ε, όμως το ασφαλιστικό σύστημα θα χρεοκοπήσει πάλι, αφού μοιράζεται αφειδώς ασφαλιστικοί περίθαλψη σε ανέργους, που δημιουργούνται από επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτα λόγω υπερβολικής “ανάπτυξης” και μετανάστες, αφήνοντας στον “δρόμο” εκατομμύρια συνταξιούχους, που πλήρωσαν αδρά επί χρόνια…
Η υποχρέωση της χώρας να εμφανίζει πλεονάσματα πάνω από 2,2% μέχρι το 2060 είναι επικοινωνιακό κόλπο για να καθησυχαστούν οι ψηφοφόροι των δανειστών, αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, επομένως δεν έχει σταθερά έσοδα, παρά μόνο τους εξαντλητικούς φόρους των πολιτών της.
Οι δανειστές είχαν αποφασίσει να ρυθμίσουν το χρέος της Ελλάδας από το 2012, αλλά η ρύθμιση δεν φτάνει για να φτάσει η οικονομική ανάπτυξη, χωρίς παράλληλα να γίνουν και οι μεταρρυθμίσεις, γι΄αυτό μετά το 2015 λόγω εξελίξεων στην Ευρώπη και φοβούμενοι πιθανή αποσταθεροποίηση της Ελλάδας συμβιβάστηκαν με την κυβέρνηση να τις ανταλλάξουν με ισοδύναμα εισπρακτικά μέτρα, αποδεχόμενοι φόρους και εισφορές που οδηγούν σε αδιέξοδο, αρκεί να μην έχουν να διαχειριστούν και μια ελληνική κατάρρευση μέσα στα προβλήματα τους, πράγμα που φέρνει μια νέα κρίση στην χώρα μας…
Να, γιατί οι δανειστές στηρίζουν την κυβέρνηση, προτιμώντας την να παριστάνει πως εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, παρά να την έχουν ως αντιπολίτευση εμποδίζοντας τους άλλους να τις εφαρμόσουν, καταδικάζοντας όμως με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα σε υπανάπτυξη υποστηρίζοντας πως είναι επιλογές του ελληνικού λαού, που την ψήφισαν!
Follow us: