Τα έκρυβαν, τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά

Δυο αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών κι ένας 16χρονος Έλληνας, είναι τα μέλη τη σπείρας, που έκλεβαν δίκυκλα στην περιοχή της Ιστιαίας, υπόθεση που εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, εντοπίζοντας το σπίτι του 16χρονου, όπου βρήκαν τα πάντα..

Βρήκαν τμήματα πλαστικών μερών μοτοσικλέτας, που είχε κλαπεί από την αυλή σπιτιού στις 19-06-2018, τον κινητήρα της ίδιας μοτοσικλέτας, που ήταν τοποθετημένος σε άλλη μοτοσικλέτα, η οποία εντοπίστηκε σε παρακείμενη αποθήκη, βρήκαν το πλαίσιο μοτοποδηλάτου, για το οποίο δηλώθηκε η κλοπή του στις 21-06-2018, βρήκαν τον κινητήρα τροχοφόρου, για τον οποίο δηλώθηκε η κλοπή του επίσης στις 21-06-2018, καθώς και δύο ακόμη κινητήρες τροχοφόρων, με αλλοιωμένους αριθμούς, οι οποίοι επίσης ήσαν κλεμμένοι.

Σε διάφορες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, βρέθηκαν επιπλέον, το πλαίσιο μοτοσικλέτας, άλλη μια μοτοσικλέτα, χωρίς τον κινητήρα, τους τροχούς και τα πλαστικά μέρη, τα οποία βρέθηκαν αποσυναρμολογημένα κοντά της, βρέθηκε το πλαίσιο μοτοσικλέτας, στην οποία είχε τοποθετηθεί κινητήρας άλλου τροχοφόρου, καθώς και κινητήρας τροχοφόρου, με αλλοιωμένο αριθμό.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως και 21-06-2018, είχαν συγκροτήσει σπείρα , με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών, κυρίως από απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Ιστιαίας .

Συγκεκριμένα, έκλεβαν τις μοτοσικλέτες, τις έκρυβαν, τις αποσυναρμολογούσαν και στην συνέχεια είτε χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι τμήματά τους, είτε πωλούσαν τα ανταλλακτικά τους.

Αρχηγός ‘ήταν ο 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος υποδείκνυε τους υποψήφιους «στόχους», βάζοντας τους δύο ανήλικους συνεργούς του να κλέβουν, αναλαμβάνοντας παράλληλα, την παράνομη πώληση των ανταλλακτικών, ακόμη και με την αποστολή τους μέσω εταιρειών μεταφορών.

Ο 16χρονος , έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών οχημάτων και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ οι Αστυνομικοί εξετάζουν την συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, περιλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, οι γονείς των ανηλίκων, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Follow us: